Barnkojan

Bästa barnprodukterna. Vi testar och recenserar de bästa barnprodukterna på marknaden

Bästa springcykeln 2021 – första steget till att lära sig cykla!

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Babyshop, Jollyroom & Babyland.

Att lära sig cykla brukar vara en stor milstolpe i ett barns liv, men det krävs en hel del övning. Ett första steg till att lära sig cykla kan vara att öva med en så kallad springcykel, eller balanscykel som det också kallas.

Med en springcykel får barnet möjlighet att träna upp sin balans innan det är redo att testa en riktig cykel. En springcykel är en cykel som helt saknar trampor – man sparkar sig helt enkelt istället fram och när man fått upp farten lyfter man upp fötterna och lär sig på så sätt att hålla balasen.

En balanscykel är ett utmärkt redskap för att öka barnets motorik och balans och kommer hjälpa extremt mycket tills barnet ska lära sig cykla.

Säkerheten på springcyklar är hög eftersom styrbegräsningen hindrar att styret kan vridas så mycket att barnet faller. Många styrcyklar har stora däck som gör att de rullar fint. 

Det finns springcyklar i olika storlekar, men generellt passar de för barn i ålder 2 till 4 år, även om många barn använder dem längre än så. Är du osäker på vilken springcykel du ska köpa? Läs om Barnkojans favoriter nedan! 

Är du ute efter en vanlig cykel till ditt barn, kan du läsa om den bästa barncykeln här!

Bästa springcykeln


STOY Springcykel

Sto-Springcykel. Bästa springcykeln

STOY Springcykel är Barnkojans favorit – denna springcykel har strybegränsning som förhindrar att styret vrids för mycket så att barnet ramlar. Ett plus är att den har underhållsfria gummidäck med kullager. Läs mer


Pinepeak Springcykel Komfort

Pinepeak Springcykel. Bästa springcykeln

Vår andra favorit är Pinepeak Springcykel Komfort. En perfekt cykel att öva upp balanssinnet med. Balanscykeln är smidig och tålig med stålram och bekväma, glidsäkra handtag. Läs mer


STIGA Runracer C12 Springcykel

Stiga Runracer C10. Bästa springcykeln

STIGA Runracer Springcykel, vår tredje favorit, är en sportig springcykel. En optimal cykel för att lära sig hålla balansen och första steget till att lära sig cykla. Läs mer

Kommentera

Din e-post publiceras inte