Barnkojan

Vi testar och recenserar de bästa barnprodukterna

Bästa solhattarna för barn 2020 – skydda ditt barns huvud!

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Polarn O. Pyret, Babyland & Babyshop.

Säg hej till härliga, soliga och varma dagar, men glöm inte att skydda både dig och barnen mot solens gastande strålar. Har du en bebis så är en bra solhatt A och O för att skydda den lillas huvud.

Det är ingen hemlighet att barn är betydligt känsligare mot solen än vad vi vuxna är, och därför måste vi se till att skydda deras känsliga hy och ömtåliga organ så gott det bara går. En solhatt är en perfekt accessoar som både är fin, ger bra skydd och som sitter bra på barnets huvud. Solhatten skyddar både huvud, ansikte, öron och nacke.

Så hur vet man om solhatten skyddar tillräckligt? En bra solhatt ska framförallt sitta ordentligt på huvudet, om den hela tiden ramlar av skyddar den inte alls.

Solhatten bör skydda både huvud, ansikte, öron och nacke och ha ett UV-skydd, det vill säga ha en solskyddsfaktor på 50+. Det är även bra att solhatten tål saltvatten och sol utan att blekas alltför mycket samt att den tål att tvättas i maskin. Ett plus är om den dessutom torkar snabbt så att den snabbt kan användas igen efter att ha blivit blöt.

En solhatt ska inte bara skydda mot solens strålar, den ska också hjälpa till att hålla barnets huvud svalt för att minska risken för solsting. Det är även viktigt att skydda barnet med kläder samt solkräm.

Barnkojan har valt ut de bästa solhattarna för barn, och det är framförallt för de allra minsta barnen vi valt till.

Bästa solhattarna för barn


Polarn O. Pyret Solhatt med UV-skydd

Solhatt med uv-skydd. Bästa solhatten för barn

Barnkojans favorit är den här solhatten från Polarn O. Pyret. Hatten är tillverkad i 100% ekologisk bomull och har UV-skydd UPF 50. Knytbanden under hakan håller solhatten på plats. Läs mer


Elodie Details Solhatt

Elodie Details solhatt. Bästa solhatten för barn

Elodie Details solhattar är en av Barnkojans favoriter. Solhatten är tillverkad i 100% Öko-Tex certifierad bomull som ger mjuk och behaglig passform. Ett förlängt brätte i nacken ger extra skydd över ryggen. Solhattarna är väldigt mångsidiga. Genom att vika brättet och anpassa dragskon inne i hatten på olika sätt kan du skapa den stil som passar just den här dagens små äventyr. Läs mer


Kuling Falsterbo Solhatt

Vår tredje favorit är Kuling Falsterbo Solhatt. Hatten har en elastisk passform med en justerbar dragsko baktill och ger SPF 50+ solskydd. Läs mer

Kommentera

Din e-post publiceras inte