Barnkojan

Bästa barnprodukterna. Vi testar och recenserar de bästa barnprodukterna på marknaden

Bästa barncykeln 2021 – den första cykeln!

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Cykloteket & Babyshop.

Är det dags för ditt barn att lämna springcykeln eller trehjulingen bakom sig? Det är en både rolig och utmanande uppgift för dig som förälder att lära sitt barn att cykla. Det krävs en del tålamod och kämpande, men när ditt barn väl tar sina första vingliga tramptag själv är det helt klart värt det. Tänk vad stolta ni båda kommer vara!

Barndomen är en tid för äventyr, utforskning och lärdomar. Minns du när du själv klarade av att cykla utan hjälp för första gången? För de flesta är minnet av sin första cykeltur förknippat med stolthet och känslan av att man är oövervinnerlig, den vill du nog även att ditt barn ska få uppleva!

Med en barncykel blir det lättare att göra utflykter till lekparken tillsammans eller kanske bara en cykeltur tillsammans. Allt som motiverar ditt barn till att cykla är bra för det krävs mycket träning för att de ska känna sig helt säkra.

Vad ska man tänka på när man köper cykel åt sitt barn då? Det absolut viktigaste är att du prioriterar ditt barns säkerhet. Det första du ska göra är att försäkra dig om att barncykeln har rätt storlek. Barnet ska kunna nå ned till marken med båda fötterna för att cykeln ska vara säker, detta av den anledningen att barnet ska kunna ha full kontroll över cykeln. 

Det är inte alltid det enklaste att välja rätt storlek på barncykeln, men det finns ett par saker att utgå ifrån när du ska komma fram till vilken storlek ditt barn ska ha. Det som är viktigt att känna till är att barncyklar mäts på ett annat sätt jämfört med cyklar för vuxna. Vuxencyklar mäts vanligtvis i ramstorlek medan cyklar för barn som regel delas in i tumstorlek och ålderskategori. Det är dock viktigt att känna till att detta enbart är en vägledning. Är ditt barn väldigt långt för sin ålder så kommer du förmodligen göra klokast i att välja en större storlek på cykeln. En enkel metod för att hitta rätt storlek på cykeln är att mäta ditt barns innerbensmått. Det är alltså inte rekommenderat att enbart utgå från barnets ålder eller längd när du ska välja storlek på cykeln till barnet. 

Hjälp dina egna barn att skapa samma minne på en cykel av bra kvalitet, där säkerheten kommer först! Barnkojan har valt ut de bästa barncyklarna på marknaden!

Bästa barncyklarna


Frog 40

Frog 40. Bästa barncykeln

Barnkojans favorit: Frog 40. Den perfekta förstacykeln som på ett säkert och kul sätt kommer att hjälpa den lilla att bli en liten cyklist. Frogs unika barncyklar är mycket genomtänkt och är i alla detajer utformad efter barn gällande behov och fysiska förutsättningar. Läs mer


STOY 16″ Classic Frame Cykel

Stoy 16" Classic Frame Cykel. Bästa barncykleln

Barnkojan älskar Stoy – de levererar både stilsäkra och säkra barncyklar. Classic Frame cykel från Stoy är inget undantag. Cykeln har en stadig stålram och styrbegränsning som förhindrar att styret vrids för mycket så att barnet ramlar. Går att koppla på och av stödhjul. Läs mer


Pinepeak Tilda Barncykel

Pinepeak Tilda Barncykel. Bästa barncykeln

Vår tredje favorit: Pinepeak Tilda Barncykel. En fin barncykel från Pinepeak som passar perfekt till den unga cyklisten! Cykeln är utformad med härliga färger och mönster. Med kedjeskydd, medföljande stödhjul, ringklocka, fotbroms på bakhjulet, handbroms på framhjulet, cykelkorg och medföljande reflexer är den trygg och bekväm att cykla på. Läs mer

Kommentera

Din e-post publiceras inte